Πολιτική

Τι κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια ελληνική ταβέρνα; [vid]

Υπό τους ήχους του Ζορμπά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει πετάξει γραβάτες και κοστούμια και διαβάζει την εφημερίδα του κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό. Ναι, ο πρόεδρος της Κομισιόν πήγε σε... ταβερνάκι της Αττικής για να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα και τη... Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Γιούνκερ δίνει μια… εναλλακτική συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα και φυσικά αντικείμενό της δεν θα μπορούσε να μην είναι και η ελληνική κρίση. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της FAZ με τίτλο «Πίσω από αυτήν (την εφημερίδα) βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό».

Όπου “έξυπνο μυαλό” εν προκειμένω ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που βλέποντας τον κατάλογο της ψαροταβέρνας δεν κρύβει την ευχαρίστησή του για το γεγονός πως οι τιμές είναι ακόμα σε… ευρώ. Άλλωστε, όπως λέει, η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν κάτι για το οποίο ο ίδιος πάλεψε πολύ.

Δείτε εδώ στιγμές από τα γυρίσματα της παραμονής Γιούνκερ στην ελληνική ταβέρνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εφημερίδα κάνει κάτι ανάλογο. Από το 1995 επιλέγει προσωπικότητες για να φωτογραφίζονται διαβάζοντάς την. Πριν τον Γιούνκερ το ίδιο είχαν κάνει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28