Πολιτική

Τι σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς; Θα δημιουργήσει νέο κόμμα;

Μια φράση του Αντώνη Σαμαρά, η φράση: «Κριτής όλων μας θα είναι ο λαός και η ιστορία» ίσως είναι το κλειδί που «ξεκλειδώνει» το… μυστήριο για τα επόμενα βήματα του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ..

Είναι προφανές ότι τον νυν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον κρίνει ο λαός στις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν… Το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα κριθεί εκ νέου από τον λαό και ο Αντώνης Σαμαράς, είτε ως επικεφαλής ενός νέου κόμματος, είτε ως υποψήφιος ή σε τιμητική θέση, ενός άλλου, δεξιά πάντα της Ν.Δ., στο οποίο μπορεί να μην είναι επικεφαλής αλλά το σημείο αναφοράς μιας κίνησης που θα εκπροσωπεί τη Λαϊκή Δεξιά.

Δεν πέρασε απαρατήρητο για παράδειγμα, ότι με την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά έσπευσε να συνταχθεί αμέσως και να τον στηρίξει η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία φέρεται να τυγχάνει της εκτίμησης του πρώην Πρωθυπουργού.

«Η σημερινή διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, του Πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα όρθια  το 2012-2015, αποδεικνύει ότι κάποιοι μπερδεύουν το μπόι τους με τον ίσκιο τους. Τις πατριωτικές θέσεις, τις αξίες και την Ιστορία δεν μπορεί να τις διαγράψει κανείς.  Θλιβερός κατήφορος της Ν.Δ.» έγραψε, σε ανάρτηση της στο “X” η Πρόεδρος της «Φωνής Λογικής».

Παράλληλα, ανάρτηση – στήριξης του Α. Σαμαρά έκανε και ο Πρόεδρος της «Νίκης». «Η Ν.Δ. απέδειξε ότι είναι ένα μονολιθικό κόμμα. Αντί να διαγράψει τον προδότη Γεραπετρίτη, διέγραψαν αυτόν που κατήγγειλε την προδοσία» έγραψε στα social media και Δημήτρης Νατσιός.

Η απάντηση δε του κ. Σαμαρά, στην κυβερνητική ανακοίνωση για τη διαγραφή του, ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι αποκομμένος από τη βάση» και «οδηγεί ένα κόμμα που λίγο πια μοιάζει με τη Νέα Δημοκρατία» είναι επίσης ενδεικτική, όπως εκτιμούν κάποιοι, της άποψης που διατηρεί για τη φυσιογνωμία μιας δεξιάς παράταξης στην πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέντευξη του κ. Σαμαρά στο «Βήμα» της Κυριακής δεν γίνεται σε ένα τυχαίο τάιμινγκ, αλλά συμπίπτει και με σειρά επαφών που φέρεται να έχει κάνει και άλλες που φέρεται να δρομολογεί αυτό το διάστημα με ανθρώπους – κλειδιά, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά