Πολιτική

Τι συζήτησαν Γ. Παπανδρέου και Κ. Παπούλιας στη σημερινή συνάντηση

Άτυπη συνάντηση είχαν σήμερα ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Γ. Παπανρέου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι επαφές και οι συζητήσεις που είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα, αλλά και οι εξελίξεις στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στην άτυπη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του ίδιου, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια και αντάλλαξαν απόψεις για τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στις ΗΠΑ, τις προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το πώς κινείται το ΕΣΚ αναφορικά με την κρίση στην Ευρώπη, καθώς και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της. Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και πώς έχει διαμορφωθεί το κλίμα σήμερα, αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την ίδια ώστε να προχωρήσει μπροστά.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Παπανδρέου αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
94
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς