Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Γιούνκερ – Κομισιόν: Θα σας στηρίξουμε

Λίγη ώρα αφού ανώτατη κυβερνητική πηγή είχε διαμηνύσει ότι η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης δεν απαιτεί νέο πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν τη στήριξη της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρωθυπουργός είχε έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν και συζήτησαν πως το πως η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα, που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις τις τελευταίες μέρες από τις διεθνείς αγορές.

Κομισιόν: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαίωσε σήμερα την Ελλάδα για την υποστήριξή της και υποσχέθηκε «να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στη χώρα με όλους τους δυνατούς τρόπους».

«Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα με όλους τους δυνατούς τρόπους», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο οποίος έκανε τη δήλωσή αυτή αντιδρώντας στη θύελλα που έχει ξεσπάσει σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ασίας, είχε τονίσει «η Ελλάδα δεν αλλάζει τη διαπραγματευτική της στάση, η θέση της χώρας είναι σταθερή. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας». Διευκρίνιζε δε ότι «όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη».

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μετά το τέλος του χρόνου δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης. Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι «η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης δεν απαιτεί νέο πρόγραμμα». Μετέφερε δε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, αλλά και την αισιοδοξία της ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Είστε πάντα εκνευρισμένος, αλλά σήμερα κοκκινίσατε – Παρουσιάζεστε ως ένα κακέκτυπο του ’80 χωρίς το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «ηθική α λα καρτ» - Ανδρουλάκης: Δεν έχω το ταλέντο σας στη διαφθορά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
76
Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Μην γκαρίζετε» – Κακλαμάνης: «Αν δεν σας αρέσω, κάντε μου πρόταση μομφής»
«Σταματήστε να φωνάζετε. Δεν είστε εδώ πέρα στο δικαστήριο να υπερασπίζεστε τους βιαστές» - «Ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
52
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνη ενδεδειγμένη λύση η Εξεταστική – Άλλο καταλογισμός ευθυνών κι άλλο κυνήγι μαγισσών
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν επί δεκαετίες ανοικτή πληγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Λεκτική αντιπαράθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σταματήστε να γκαρίζετε» της είπε - Επίθεση σε Φάμελλο και Ανδρουλάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
28