Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Διαψεύδει νέο νόμο – γέφυρα το Υπουργείο Ψηφιακής Πολτικής

“Καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει, πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ”, τονίζουν πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για μια απάντηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στα δημοσιεύματα που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου -γέφυρα, σε περίπτωση μη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr ,ο νέος νόμος θα προβλέπει την προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά δεν θα φέρνει “μαύρο”, δηλαδή κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα λάβουν προσωρινή άδεια ετήσιας διάρκειας. 

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλλει ένα ετήσιο ποσό για τη χρήση των συχνοτήτων το οποίο δεν αναμένεται να καθοριστεί σε ποσό χαμηλότερο από τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Όσοι καναλάρχες δεν προσέλθουν να πληρώσουν το “παράβολο” των περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ για το ετήσιο ενοίκιο θα υποστούν κυρώσεις οι οποίες -σύμφωνα με το σκεπτικό των κυβερνητικών στελεχών- θα είναι τόσο σημαντικές που θα ισοδυναμούν με οικονομικό “στραγγαλισμό”. Το ετήσιο ενοίκιο θα είναι ίδιο για όλους τους καναλάρχες. Εάν ένας ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού δεν το πληρώσει στο Δημόσιο, το ποσό αυτό θα βεβαιώνεται ως οφειλή στα Δημόσια Ταμεία και ο καταλογισμός θα ακολουθεί τον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι να αποπληρωθεί η οφειλή. Παραλλήλως, τα έξοδα για διαφημίσεις δεν θα εκπίπτουν από τις δαπάνες. 

 

Μαξίμου: Όλα ανοιχτά

 

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, “θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε”. παραθέτοντας τη σχετική απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
“Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτόν τον κεντρικό στόχο.
Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσεκάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4