Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες – New York Times: Η Ελλάδα πατάσσει το “τρίγωνο της διαπλοκής” στην τηλεόραση

Ακόμη και τους New York Times απασχολεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών! Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα πατάσσει το "τρίγωνο της διαπλοκής" στην τηλεόραση».

«Απ’ όταν στην Ελλάδα βγήκαν τα ιδιωτικά κανάλια, η αγορά ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτη. Οι άδειες γίνονταν με διαδικασίες ad hoc. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλαπλασιάστηκαν. Το χάος αποτέλεσε την απαρχή για χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και προκάλεσε την αδικαιολόγητη επιρροή των τραπεζών, βαρώνων των media και διαδοχικών κυβερνήσεων» ξεκινά το κείμενο των New York Times.

«Τώρα, η κυβέρνηση υπό τον αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέει ότι θέλει να πατάξει αυτό που χαρακτηρίζει “τρίγωνο της διαπλοκής”, δημοπρατώντας περιορισμένο αριθμό αδειών», συνεχίζει και προσθέτει πως «είτε αυτή η προσπάθεια είναι όντως στοχεύει να βάλει τάξη στην αγορά ή είναι ακόμη μια προσπάθεια από ελληνική κυβέρνηση να φέρει τα media στα μέτρα της έχει προκαλέσει “καυτή” αντιπαράθεση και καυγά για την εξουσία».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα κάνει μια… αναδρομή στις θέσεις της κυβέρνησης και εκείνες της αντιπολίτευσης, το πως θα δημοπρατηθούν οι τέσσερις άδειες, τα όσα υποστήριξαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι ιδιοκτήτες του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς και του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης, η θέση της Κομισιόν που δεν εναντιώνεται μεν αλλά δεν αποκλείει να κινδυνεύει η ανεξαρτησία των καναλιών.

Πηγή: New York Times

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 16