Πολιτική

Τσίπρας: Τέρμα οι αεριτζήδες! – Σε ευπαθείς ομάδες τα 246 εκατ. ευρώ

Αναφορά στο θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού. Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επιθεώρησης των έργων της Ολυμπίας Οδού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως τα 2/3 του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.
 

Ειδικά για το υψηλότατο τίμημα που καταβλήθηκε, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν ήταν 10 οι άδειες επι τρία εκατομμύρια το δημόσιο θα έβγαζε 30 εκατομμύρια ενώ τώρα έβγαλε 246.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι πρέπει όλοι να παραδεχθούν ότι πρέπει να μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και να υπάρξει συναίνεση με την συγκρότηση του ΕΣΡ. «Καλώ τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να συναινέσαι γιατί μόνο αυτοκαταστροφική είναι η στάση του», είπε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου από τις εξελίξεις. «Δεν μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι για κάποιους υπάρχει υψηλή φορολογία και για κάποιους να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες. Τέρμα κάποιοι που ήταν πιο ευνοημένοι από άλλους», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Κομματικά εγκάθετοι όσοι πυρπολούν τον διάλογο με τον Μητσοτάκη – Η αστυνομία θα επιβάλει τον νόμο στα μπλόκα»
«Σε καμία πολιτεία δεν μπορεί το κράτος να ρυμουλκήσει τρακτέρ. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλλουν με αυτόν τον τρόπο - δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω - τα αιτήματά τους»
Παύλος Μαρινάκης
Το παρασκήνιο του ναυαγίου της συνάντησης με τους αγρότες - Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης, έτοιμο το Plan B
Ποιοι θα περάσουν τελικά το κατώφλι του Μαξίμου στις 3 το μεσημέρι - Παρ’ ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι εφόσον τα μπλόκα συνεχιστούν, «η επιείκεια τελειώνει»
τρακτέρ 77
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 110
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53