Πολιτική

Την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε την Κυριακή (02.09.2018) ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου.

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης έγινε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης “σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα”.

Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Ανθρώπινες φυλακές ο στόχος

Κατά την παραμονή του στο χώρο των φυλακών, ο κ. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους – γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων.

“Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας” αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331