Πολιτική

Το αντάρτικο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οδήγησε στον Παπαδήμο;

Έντονο κλίμα δυσαρέσκειας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακόμη και από υπουργούς για την επιλογή Παπανδρέου να επιλέξει για νέο πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Οργή και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι προειδοποιητικές βολές ακούστηκαν από νωρίς το πρωί. Πρώτα ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης και μετά η Άννα Διαμαντοπούλου που ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης να είναι τεχνοκράτης. «Φωτογράφισαν» μάλιστα τον Λουκά Παπαδήμο.

Όσο οι ώρες περνούσαν και η λύση Πετσάλνικου φαινόταν όλο και πιο κοντά, τόσο κόχλαζε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. “Γιατί επελέγη ο άνθρωπος του Παπανδρέου; Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;” έλεγαν βουλευτές. Κάποιος φέρεται να είπε: “Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Παπανδρέου;”. Βουλευτές του κόμματος προχώρησαν κι άλλο: πήγαν απευθείας στη Ρεγγίνα Βάρτζελη, τη διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησαν να μην είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος ο νέος πρωθυπουργός.

Αντίθετος με την επιλογή Πετσάλνικου είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δε θέλει να είναι ο κ. Πετσάλνικος ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για πολλούς λόγους, ένας από τους κυριότερους είναι πως ήξερε για την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, μια απόφαση που πυροδότησε τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν δηλαδή ότι παρέδωσε την εξουσία στον πιο έμπιστό του άνθρωπο.

Κορυφαίοι υπουργοί, ακόμη κι από εκείνους που θεωρούνται της επιρροής Παπανδρέου, ζητούν επιτακτικά από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να αλλάξει γνώμη έστω και την τελευταία στιγμή, θεωρώντας ότι αν επιμείνει θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Η επιλογή Πετσάλνικου προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούν τον κ. Πετσάλνικο συνδιαμορφωτή της καταστροφικής απόφασης του δημοψηφίσματος. “Έτσι θα ρίξουμε τον Παπανδρεϊσμό” είπε κάποιος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που απειλούν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής των μέχρι σήμερα πρόεδρο της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Προειδοποιητικά” παράπονα βουλευτών της ΝΔ για τον Φ. Πετσάλνικο

Η Διαμαντοπούλου ζητά εμμέσως Παπαδήμο για πρωθυπουργό 

Δεν έσπασε η τρόικα

Στο διάγγελμα υπονόησε Πετσάλνικο

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Προβόπουλου : Κάντε ΤΩΡΑ κυβέρνηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Αλέξης Δέδες ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος – Από τα διοικητικά της ΑΕΚ στην πολιτική σκηνή
Σύμφωνα με το αθλητικό ρεπορτάζ, αποχωρεί από την «Ένωση» και ετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
O Αλέξης Δέδες / ΑΠΕ 6
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 94
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 19
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16