Πολιτική

Το αντάρτικο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οδήγησε στον Παπαδήμο;

Έντονο κλίμα δυσαρέσκειας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακόμη και από υπουργούς για την επιλογή Παπανδρέου να επιλέξει για νέο πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Οργή και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Οι προειδοποιητικές βολές ακούστηκαν από νωρίς το πρωί. Πρώτα ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης και μετά η Άννα Διαμαντοπούλου που ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης να είναι τεχνοκράτης. «Φωτογράφισαν» μάλιστα τον Λουκά Παπαδήμο.

Όσο οι ώρες περνούσαν και η λύση Πετσάλνικου φαινόταν όλο και πιο κοντά, τόσο κόχλαζε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. “Γιατί επελέγη ο άνθρωπος του Παπανδρέου; Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;” έλεγαν βουλευτές. Κάποιος φέρεται να είπε: “Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Παπανδρέου;”. Βουλευτές του κόμματος προχώρησαν κι άλλο: πήγαν απευθείας στη Ρεγγίνα Βάρτζελη, τη διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησαν να μην είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος ο νέος πρωθυπουργός.

Αντίθετος με την επιλογή Πετσάλνικου είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δε θέλει να είναι ο κ. Πετσάλνικος ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για πολλούς λόγους, ένας από τους κυριότερους είναι πως ήξερε για την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, μια απόφαση που πυροδότησε τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν δηλαδή ότι παρέδωσε την εξουσία στον πιο έμπιστό του άνθρωπο.

Κορυφαίοι υπουργοί, ακόμη κι από εκείνους που θεωρούνται της επιρροής Παπανδρέου, ζητούν επιτακτικά από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να αλλάξει γνώμη έστω και την τελευταία στιγμή, θεωρώντας ότι αν επιμείνει θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Η επιλογή Πετσάλνικου προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούν τον κ. Πετσάλνικο συνδιαμορφωτή της καταστροφικής απόφασης του δημοψηφίσματος. “Έτσι θα ρίξουμε τον Παπανδρεϊσμό” είπε κάποιος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που απειλούν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής των μέχρι σήμερα πρόεδρο της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Προειδοποιητικά” παράπονα βουλευτών της ΝΔ για τον Φ. Πετσάλνικο

Η Διαμαντοπούλου ζητά εμμέσως Παπαδήμο για πρωθυπουργό 

Δεν έσπασε η τρόικα

Στο διάγγελμα υπονόησε Πετσάλνικο

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Προβόπουλου : Κάντε ΤΩΡΑ κυβέρνηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 6
Επιμένει ο Λαζαρίδης για τις ευθύνες Σημίτη στην κρίση των Ιμίων: «Δεν ανακαλώ τίποτα» απαντά στον Ανδρουλάκη
Στην αντεπίθεση ο Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ «κανείς δεν μπορεί να δεχθεί πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναπαράγει και αναμασά την τουρκική προπαγάνδα»
Μακάριος Λαζαρίδης 18
Ο Ανδρουλάκης καλεί Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη να τοποθετηθούν στα όσα είπε ο Λαζαρίδης για τα Ίμια: «Ντροπή, δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο»
Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από βήματος της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης