Πολιτική

Το φθινόπωρο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανασυγκρότηση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού

Η ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), με ένα νομοσχέδιο που θα εξεταστεί από τη Βουλή το φθινόπωρο, «για να περάσει απ’ την Ολομέλεια και όχι το θερινό Τμήμα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος» -όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος- συζητήθηκε σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το νέο νομοσχέδιο.

Το νέο ΣΑΕ «θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, αλλά η Πολιτεία θα το στηρίξει για τη διενέργεια των εκλογών του και ό,τι άλλο χρειαστεί, μέχρι να συσταθεί και να έχει πόρους» σημείωσε ο κ. Γεροντόπουλος.

Αναφερόμενος στις «εξαντλητικές» διαβουλεύσεις που είχε με τα άλλα κόμματα, ο υφυπουργός επισήμανε κι ένα θέμα τριβής, που εκδηλώθηκε. Η πρόταση συμμετοχής «φυσικών προσώπων» αντικρούστηκε από κάποια κόμματα, «εμείς όμως πιστεύουμε ότι πρέπει να μετέχουν και στη διαδικασία απόδημοι που δεν είναι οργανωμένοι σε συλλόγους» ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος και πρόσθεσε: «Λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν κι οι νέο-μετανάστες, που δεν είναι οργανωμένοι.

Τελικά επιλέξαμε μιαν αναλογία κατά την οποία στους 4 εκπροσώπους οργανώσεων θα υπάρχουν και 3 εκπρόσωποι φυσικών προσώπων στο προεδρείο του νέου ΣΑΕ».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε, επίσης, πως αυτό το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν τρία προγράμματα φιλοξενίας νεαρών ομογενών, ενώ θετικά για τον διακομματικό διάλογο που οργάνωσε μίλησαν οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

Ο Βασ. Πριμηκύρης (ΣΥΡΙΖΑ) εκφράσθηκε θετικά για την προεργασία του κ. Γεροντόπουλου και υποστήριξε ότι η συμμετοχή των φυσικών προσώπων θα έπρεπε να γίνεται μέσω ενός τριτοβάθμιου οργάνου.

Και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κατ. Αυξεντίου ζήτησε τα φυσικά πρόσωπα να μετέχουν «όχι μεμονωμένα, αλλά μέσω της ένταξής τους σε ομάδες».

Την πλήρη του συμφωνία εξέφρασε με επιστολή του (λόγω απουσίας του στο εξωτερικό) ο Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κένυα: Ο υφυπ. Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλος, συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς

Κ. Γεροντόπουλος: “Η ΕΕ και η ελληνική προεδρία στο πλευρό της Κένυας”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχθηκαν» Χατζηδάκης – Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Βοσκάγατε τα πρόβατα κάπου παραπέρα;» -«Με την ακροδεξιά ρητορεία σας διχάζετε»
Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αναγνώρισε «τίμια και ειλικρινά» ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεν τα καταφέραμε»
Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης 7
Σωκράτης Φάμελλος: «Αναξιόπιστος και απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός» – Οι νέες αρμοδιότητες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης, σε αντίθεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όσο και με άλλα δήθεν αντισυστημικά κόμματα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει – Μόνη λύση η σύσταση προανακριτικής
«Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει»
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής επειδή της έκανε παρατήρηση για τον χρόνο: «Είστε οι χειρότεροι φασίστες»
Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (16.7.25) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας,...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 15