Πολιτική

Το ξέσκεπο πλαίσιο των θερινών προσδοκιών και οι περιλουόμενοι του

Το πλαίσιο είναι απολύτως ..θερινό, υπαίθριο,ξέσκεπο. Η Βουλή, εσπευσμένα προσαρμοσμένη στα αντίστοιχα τμήματα . Αναμένει βαθμολογίες η κληρουχία των φετινών Πανελλαδικών σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο -μπάχαλο.

Προσμένουν αναδρομικές καταβολές οι συνήθεις δικαιωθέντες των εξουσιών σε αντίθεση με το αβέβαια βήματα εκατομμυρίων ανθρώπων στην καμένη γη του παρόντος και του μέλλοντος τους .

Προσδοκίες νέων ποδοσφαιρικών θαυμάτων από την Εθνική ποδοσφαίρου ,που σε μια εβδομάδα πέρασε από την λοιδορία στην αποθέωση . Τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο θα βάζει στην συζήτηση κάθε άσχετο περιστασιακό και όλους μαζί στο δρομολόγιο μιας πιθανής συλλογικής υπέρβασης ταχείας λήξεως ,που μοιάζει να έχουν ανάγκη πολλοί άνθρωποι σήμερα .

Κι όλο αυτό το δρομολόγιο προς την ποδοσφαιρική υπέρβαση με κινητήριους μοχλούς, αυτούς που μοιάζει να είναι όλη η οικονομία της χώρας σήμερα . Δηλαδή : Οι τέσσερις τράπεζες που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αναστηλώσει ,με τις υιοθεσίες και τα παντρολογήματα των τελευταίων μηνών, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα υποθηκεύοντας το μέλλον πολλών εγχώριων γενιών.

Ακόμη ,οι τρείς εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών , το μονοπώλιο του στοιχήματος και των λοιπών παιγνίων, άντε και οι βιομηχανίες της μπύρας , ή οι συνασπισμένες και μη οικοτεχνίες των διανεμόμενων προχείρων τροφών. Όλοι αυτοί οι προωθητικοί μηχανισμοί τροφοδοτούν και χρηματοδοτούν με καταιγιστικούς ρυθμούς αυτό το θερινό πλαίσιο των προσδοκιών και της διαφυγής.

Και ιδίως οι τράπεζες που μοιάζουν παίζουν τα ρέστα τους , με καμπάνιες γεμάτες άνθη , πουλιά , λιγωμένα βλέμματα , μπαλόνια , στιβαρά βήματα υποσχόμενες ξανά λαμπρό μέλλον παραγωγής λογιστικού πλούτου , υπεραξιών και ταχυδακτυλουργών της χρηματοοικονομικής .

Την ώρα που μείζον ζήτημα είναι οι τρύπες των 77 δις των δανεικών και αγύριστων , τρύπες που φαίνεται όχι μόνο να μην κλείνουν αλλά να διευρύνονται προσεχώς με τα κύματα των αναδρομικών καταβολών από δυο -τρία υπουργεία στους θεσμικούς πυλώνες του συστήματος . Και όχι βεβαίως από την αποκατάσταση αυτών που η χρεοκοπία ενέγραψε οριστικά στις λίστες των θυμάτων ενός πολέμου .

Ενός πολέμου δημιουργίας πλούτου και διαθεσίμων από μη διαθέσιμα , από αέρα κοπανιστό , με καύσιμο γενιές ανθρώπων που είδαν και θα δουν τις ζωές τους καύσιμη ύλη , στις σύγχρονες διαδικασίες οικονομικού κανιβαλισμού .Θα τις εκπονούν δεινόσαυροι των κεφαλαιαγορών, τραπεζίτες και θα επιβλέπουν νομοθέτες, δικαστές, αστυνόμοι, επαγγελματίες των πληροφοριών και διάφοροι περιλουόμενοι στις πηγές του λογιστικού χρήματος .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8