Πολιτική

Το Μαξίμου καλεί τον Καραμανλή να μιλήσει στη Βουλή για τα Τέμπη – Η διχογνωμία στη ΝΔ για την υποψηφιότητά του

Ανοιχτό φέρεται να είναι το ενδεχόμενο ο πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστας Καραμανλής να δώσει άμεσα τις δικές του απαντήσεις στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται τόσο ο ίδιος ως πρώην υπουργός Μεταφορών όσο και η κυβέρνηση συνολικά, για την ανεπανάληπτη τραγωδία των Τεμπών.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατά στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής του ατζέντας το θέμα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και να κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κρύβει» τον Κώστα Καραμανλή αλλά και τους υφυπουργούς του, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση.

Κάλεσε τον κ. Καραμανλή να προσέλθει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «και να καταθέσει τη δική του άποψη». 

Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συνεδριάσει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας -τη σύγκλιση της οποίας ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα- και να κληθούν εκεί οι πρώην υπουργοί Μεταφορών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήταν καλό να μιλήσει» δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της κυβέρνησης παράταξης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να το πράξει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το σκεπτικό της εισήγησης του Μαξίμου

Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει είναι το σταθερό μήνυμα του Μαξίμου και ασχέτως αν τελικά ο Σερραίος πολιτικός κατέλθει ή όχι στις εκλογές, πλέον κυριαρχεί η άποψη ότι η απάντηση του πρέπει να καταγραφεί. Να αναδείξει τις δικές του ενέργειες για να υλοποιηθεί η αμαρτωλή σύμβαση για την φωτοσήμανση και την τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο και να αναδείξει τις αντίστοιχες ενέργειες του προκατόχου του Χρήστο Σπίρτζη.

Στόχος να αποδυναμωθεί η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και οι αιτιάσεις του κ. Σπίρτζη ότι τόσο ο ίδιος ως υπουργός Μεταφορών, όσο και το κόμμα του, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα. Παράλληλα «πετούν το γάντι» και στον Χρήστο Σπίρτζη και του ζητούν να μην αποφύγει την κοινοβουλευτική ακρόαση.

Αντικρουόμενες απόψεις για την υποψηφιότητα Καραμανλή

Την ίδια ώρα μεγάλος είναι ο προβληματισμός στο εσωτερικό της ΝΔ για τον αν ο πρώην υπουργός πρέπει να μετέχει στα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές

Από τη μία πλευρά καταγράφεται η επίσημη γραμμή του Μαξίμου και του Μοσχάτου ότι αν ο κ. Καραμανλής θέλει να είναι υποψήφιος, πρέπει να του δοθεί το δικαίωμα να κριθεί από τον λαό των Σερρών.

Από την άλλη, μερίδα βουλευτών και στελεχών- στους οποίους φτάνουν αρνητικά μηνύματα και από τη βάση του κόμματος και τις Νομαρχιακές Επιτροπές- τον καλούν να διευκολύνει την κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη.

Προειδοποιούν ότι αν ο Σερραίος βουλευτής επιμείνει στην απόφασή του να είναι υποψήφιος, τότε η προσπάθεια που κάνει το κυβερνητικό επιτελείο για εκτόνωση του κλίματος οργής στην κοινωνία, μέσω της ανάληψης ευθυνών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα υπονομευτεί σε μεγάλο βαθμό.

Πολύ περισσότερο που η αντιπολίτευση θα συντηρήσει το θέμα στην αιχμή της επικαιρότητας ως τις εκλογές.

Σύμφωνα πάντως με συνομιλητές του κ. Καραμανλή, ο ίδιος φέρεται να επιμένει στην απόφασή του να κριθεί από τους συμπολίτες του, ωστόσο αφήνει ένα «παραθυράκι» ανοιχτό να επανεξετάσει την απόφαση του με μεγαλύτερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική φόρτιση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331