Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Μαξίμου αποφάσισε: Την ερχόμενη εβδομάδα τα νέα μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολύωρη σύσκεψη υπουργών υπο τον πρωθυπουργό. Βενιζέλος: έρχονται νέα μέτρα!

Μετά και την επίσκεψη του αρμόδιου επιτρόπου για την Οικονομία, Ολι Ρεν, την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών είπε οτι τα νέα μέτρα είναι αναπόφευκτα στην προσπάθεια να πειστούν οι εταίροι μας αλλά και οι αγορές για την μείωση του ελλειματος κατα 4% μεσα στο 2010.
“Τα μέτρα τα παίρνουμε γιατί υπάρχει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ υπάρχει όμως και ο χρόνος των αγορών”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει και το χαρτί της απειλής για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ λέγοντας :  “Δεν είναι μεν στην πρόθεσή μας να καταφύγουμε στο ΔΝΤ, αλλά στις συζητήσεις είναι όλα ανοικτά.”

Από το πρωί έγινε ευρεία σύσκεψη κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
  Στην συσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Ραγκούσης, η κα Κατσέλη, ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο κ. Δρούτσας, ο κ. Σαχινίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Πάντως την απόφαση της κυβέρνησης για λήψη νέων μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός Αμυνας, αμέσως μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για θυσίες με προοπτική για να ξεφύγουμε απο την περιδίνηση στην οποία έχουμε βρεθεί με το δημοσιονομικό ελλειμμα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει προοπτική και ασφάλεια στον πολίτη, «καθώς ζητάμε ως αντάλλαγμα τη βοήθειά του και τη στήριξή του που είναι επώδυνη γιατί πρόκειται για μια θυσία».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είπε οτι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της με περίσκεψη και με γνώμονα πάντα την προστασία του εισοδήματος των ελλήνων πολιτών.

Στην σύσκεψη Βενιζέλου – Παπανδρέου συζητήθηκε το θέμα των ναυπηγείων και το ενδιαφέρον που έχει δείξει για την αγορά τους αραβικός όμιλος..

Εν τω μεταξυ στην Αθήνα βρίσκεται το μικτό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε