Πολιτική

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

“52 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, από μια νύχτα που κράτησε 7 χρόνια, και που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ “τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος δεν ξεχνιούνται. Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι δολοφονίες έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη συλλογική μνήμη του λαού. Τιμούμε, τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους όσους και όσες αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια”.

“Σήμερα, που το σκοτάδι του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του μίσους για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις, εξαπλώνεται, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα, οι νεοναζιστές, οι ρατσιστές, οι νοσταλγοί της χούντας, να τεθούν ξανά στο περιθώριο. Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, αλλά και χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απομακρύνεται το σενάριο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοψηφίσουν τις προτάσεις τους για προανακριτική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικά σε αυτό το σενάριο, καθώς θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πιο συγκεκριμένη και ζητά να ελεγχθούν Βορίδης και Αυγενάκης
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Νίκος Δένδιας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Safe: Δεν έχει νόημα αν δεν έχουμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο
Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια χωρίς επιπλέον χώρο από τον προϋπολογισμό, η συμμετοχή στο «Safe» δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση, ανεξαρτήτως προθέσεων
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Επέστρεψα τα χρήματα για λόγους ευθιξίας»
«Η επιχειρούμενη από συγκεκριμένους κύκλους σύνδεση του ονόματός μου με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γίνεται με αποκλειστικό στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 21
Αυστηρή απάντηση τoυ ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: «Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες»
«Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή αυτή ορίζεται σαφώς και οριστικώς από διεθνή συμβατικά κείμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 35