Πολιτική

Το όχι των γερμανών μας σπρώχνει στο ΔΝΤ;

Διόλου τυχαία δεν φαίνεται να είναι η επίσκεψη Παπανδρέου στην Βουδαπέστη. "Τα περιθώρια στενεύουν. Μόνη λύση είναι το ΔΝΤ", δηλώνει και η Λούκα Κατσέλη!

Όλα δείχνουν πως η επίσκεψη σχετίζεται άμεσα με το σκληρό πόκερ που εκτυλίσσεται στις Βρυξέλλες γιά την ενίσχυση της Ελλάδας, μετά την άρνηση της Γερμανίας να ανάψει “πράσινο φως” στο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας μας.

Κι αυτό γιατί η Ουγγαρία  τον Νοέμβριο του 2008 κατέφυγε σε δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ στους όρους του δανείου αναφερόταν ότι το ΔΝΤ θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού με την Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης των μεγάλων ουγγρικών τραπεζών.

 

Μερρικά από τα μέτρα που πήρε στη συνέχεια η Ουγγαρία ήταν:

 -Πάγωμα των μισθών του δημοσίου για 2 χρόνια. 
 – Περικοπή του 13ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.
– Μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τον αγροτικό τομέα.
– Σταδιακή αύξηση από το 2012 της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 65, με αναπροσαρμογή των συντάξεων και περικοπή του δώρου Χριστουγέννων.

– Τα επιδόματα τέκνων δεν θα αυξηθούν για δύο έτη και το όριο ηλικίας για την λήψη τους μειώνεται από το 23ο έτος στο 20ο.

– Αύξηση από 1ης Ιουλίου 2009 του ΦΠΑ από 20% στο 25%, όπως και της φορολογίας στην βενζίνη, τσιγάρα και ποτά κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Στα είδη πρώτης ανάγκης, ψωμί, γαλακτοκομικά, θέρμανση ορίστηκε προνομιακός ΦΠΑ 18%.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε πρόσκληση από τον Ούγγρο ομόλογό του, Γκόρντον Μπάιναϊ. Εκτός από τον Μαγυάρο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της ουγγρικής Βουλής, Μπέλα Κάτονα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν. 

Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου και Γκόρντον Μπάινάι θα είναι οι κύριοι ομιλητές, στο «Φόρουμ για τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης», που διοργανώνεται στο κεντρικό Πανεπιστήμιο Βουδαπέστης σήμερα το απόγευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει φωνή της θάλασσας - στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από αυτήν. Γιατί όταν προστατεύουμε τον ωκεανό μας, προστατεύουμε το ίδιο μας το μέλλον» σημειώνει σε σχετικό βίντεο ο πρωθυπουργός
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 12
Η «αλήθεια» του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 2015: Η πρόταση Γιούνκερ και «το “Όχι” που δεν έγινε “Ναι”»
Πολιτικοί παρατηρητές, που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με εκείνη την περίοδο, έλεγαν ότι κατέρρευσαν όλα τα προπαγανδιστικά fake news μιας ολόκληρης δεκαετίας, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα
Αλέξης Τσίπρας 16
Νικόλας Φαραντούρης: Νονός εγκληματικής οργάνωσης ο Μητσοτάκης – «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής κατηφόρας» απαντά η ΝΔ
«Η στάση του κ. Φαραντούρη είναι ο ορισμός της ακραίας τοξικότητας» τονίζει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης
29
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρότασή μας για το KidsWallet υιοθετήθηκε από την ΜΕΤΑ και ξεκινά πιλοτικά σε 5 χώρες της ΕΕ
Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται διεξοδικά και στην Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Καταπολέμηση της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης