Πολιτική

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχάρη τον Μάρκο Ρούμπιο για τον διορισμό του ως νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για την ενίσχυση των στρατηγικών μας σχέσεων» τονίζει η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχάρη σήμερα (21.01.2025) τον Μάρκο Ρούμπιο για τον διορισμό του ως ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έπειτα από την τελική έγκριση που του έδωσε η αμερικανική Γερουσία.

«Συγχαρητήρια στον Μάρκο Ρούμπιο για την επικύρωσή του ως νέου Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για την ενίσχυση των στρατηγικών μας σχέσεων και των βαθιών δεσμών που συνδέουν τα έθνη μας», προσθέτει στη συνέχεια η ανακοίνωση.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και του Διεθνούς Δικαίου στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε χθες Δευτέρα (20.01.2025) το βράδυ, ομόφωνα, τον διορισμό του Μάρκο Ρούμπιο στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Ρούμπιο είναι το πρώτο μέλος της υπό σχηματισμό κυβέρνησης Τραμπ που εξασφαλίζει την έγκριση του διορισμού του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σε συνάντηση με την ομάδα της Αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα – Την Τρίτη θα συναντηθεί με Τασούλα και Γεραπετρίτη
Την Τετάρτη το πρωί, στις 10:00, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ θα μεταβεί στο μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
29