Πολιτική

Τώρα υπόσχονται μειώσεις φόρων και ΦΠΑ

"Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο, αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου την "Ελευθεροτυπία".

“Ειδικά για την εστίαση , προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι”, συμπληρώνει δίνοντας το στίγμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Οικονόμου , σημειώνει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επανορθώσει τις αδικίες του εφαρμοστικού και θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία.

Αναγνωρίζει ότι η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς έχει πολύ ισχυρές αντιστάσεις και χρηματοδοτεί στρατούς και προσθέτει “δεν έχω άλλη επιλογή από το να αναμετρηθώ με τη φοροδιαφυγή .

Η φοροδιαφυγή είναι το μόνο στοίχημα”. Τονίζει ακόμη ότι “η δική μου δουλειά είναι να βρω λεφτά χωρίς να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία” ενώ σημειώνει ότι “με το μεσοπρόθεσμο θα βγούμε ομαλά από το μνημόνιο χωρίς στάση πληρωμών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Κομματικά εγκάθετοι όσοι πυρπολούν τον διάλογο με τον Μητσοτάκη – Η αστυνομία θα επιβάλει τον νόμο στα μπλόκα»
«Σε καμία πολιτεία δεν μπορεί το κράτος να ρυμουλκήσει τρακτέρ. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλλουν με αυτόν τον τρόπο - δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω - τα αιτήματά τους»
Παύλος Μαρινάκης
Το παρασκήνιο του ναυαγίου της συνάντησης με τους αγρότες - Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης, έτοιμο το Plan B
Ποιοι θα περάσουν τελικά το κατώφλι του Μαξίμου στις 3 το μεσημέρι - Παρ’ ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι εφόσον τα μπλόκα συνεχιστούν, «η επιείκεια τελειώνει»
τρακτέρ 80
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 110
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53