Πολιτική

“Τορπίλη” από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ! “Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα!”

Σε 48 ώρες είναι προγραμματισμένες, στη Νέα Υόρκη, οι συνομιλίες Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας. Και τώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έρχεται να ρίξει… "βόμβα" για τον όρο "Μακεδονία".

Μόλις λίγες μέρες μετά τη (σχεδόν μυστική) συνάντησή του, στη Θεσσαλονίκη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΝ, Νίκολα Ντιμιτρόφ έρχεται να τορπιλίσει το καλό κλίμα. Και δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στον όρο Μακεδονία.

Ο Ντιμιτρόφ έδωσε συνέντευξη, το βράδυ της Κυριακής (14.01.2018), στο κανάλι TV21. Είναι η δεύτερη μετά από εκείνη που έδωσε στο Reuters μετά το τετ α τετ που είχε με τον Νίκο Κοτζιά.

“Δεν ανήκει στην Ελλάδα…”

«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας», είπε ο Ντιμιτρόφ.

[read4more]

Πρόσθεσε πως για τη σκοπιανή κυβέρνηση «είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε».

Και ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε και αιχμές κατά της Ελλάδας για αλυτρωτισμό! «Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας», είπε.

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ «οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Η προστασία των θαλάσσιων διαδρομών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα – «Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλείνει τα Στενά του Ορμούζ»
«Εάν κάθε χώρα, η οποία συνορεύει με μια θαλάσσια έκταση, μπορεί να απαγορεύει τη χρήση της, πού θα πάει αυτός ο πλανήτης», είπε μεταξύ άλλων
Νίκος Δένδιας
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Θα είμαι ο νικητής των εκλογών, το kinder έκπληξη θα το βγάλει ο λαός»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «διαφθορά που εδρεύει στο Μαξίμου», κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «επανέρχεται με μεσσιανικό τρόπο» και έθεσε ως στόχο την πρωτιά «έστω και με μία ψήφο»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
7
Τσουκαλάς κατά Γεωργιάδη και Βούλτεψη για Κοβέσι: «Μόνο που δεν μας είπαν ότι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων και πίνει αίμα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και επανέφερε το ζήτημα των βουλευτών της ΝΔ στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Γεωργιάδης, Κοβέσι, Τσουκαλάς, Βούλτεψη