Πολιτική

Τράπεζες: Πριν το δημοψήφισμα στερεύουν τα ΑΤΜ γράφουν οι Times

Πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για αναλήψεις από τα ΑΤΜ, ενώ έχουμε capital control και φουντώνουν οι φήμες για κούρεμα καταθέσεων, αναφέρουν οι Times.

Τραπεζίτης φέρεται να αποκαλύπτει στους Times του Λονδίνου πως τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες πιθανότατα τελειώνουν στις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει η Ημερησία.
Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις”.

Και όλα αυτά ενώ πολλαπλασιάζονται τα σενάρια πως θα χρειαστεί να φτάσουμε σε λύσεις τύπου bail in, δηλαδή διάσωση τραπεζών με ίδια μέσα. Αυτό σημαίνει πως πρώτα θα θιγούν οι μέτοχοι, μετά οι ομολογιούχοι και μετά έρχεται το χειρότερο, δηλαδή οι καταθέτες.

Αυτές οι συνθήκες που επικρατούν τώρα, δηλαδή τα capital control, περιγράφονται από τη Wall Street Journal ως ‘‘η πιο δραματική στιγμή της πενταετούς κρίσης χρέους της Ελλάδας”.

Πηγή Ημερησία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Τσιάρας και Μηταράκης – Με υπόμνημα θα απαντήσουν οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» βουλευτές για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση, η οποία επί της αρχής λέει «ναι» στις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της, αποφάσισε να μη θέσει κομματική πειθαρχία και τα μέλη της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση
τσιάρας
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης