Πολιτική

Τρεις κι ο κούκος στο τρισάγιο για τον Ανδρέα Παπανδρέου – Η μπηχτή της Δήμητρας Λιάνη

Θλιβερή η εικόνα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών όπου τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από το θάνατο του. "Έχω ιστορική ευθύνη να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια" δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο λίγοι. Είχε ορκισμένους φίλους και ακόμη πιο ορκισμένους εχθρούς. Το μόνο σίγουρο είναι οτι είχε τη στόφα του “μεγάλου ηγέτη” και πράγματι ήταν ένας από τους τελευταίους…Το αποτύπωμά του έμεινε για πάντα στην ιστορία!

Έφυγε στις 23 Ιουνίου 1996 και στο τελευταίο αντίο τον συντρόφευσε κυριολεκτικά μια “λαοθάλασσα”, σαν αυτή που έδινε πάντα το παρών στις συγκεντρώσεις του και στις εμφανίσεις του.

Ωστόσο, σήμερα που συμπληρώνονται 19 χρόνια από τον θάνατό του, στο τρισάγιο που τέλεσε στο Α΄ Νεκροταφείο η Δήμητρα Λιάνη, ο κόσμος δεν ήταν απλά λίγος…ήταν ανύπαρκτος. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι φίλοι που στάθηκαν στο πλευρό της χήρας του Ανδρέα.

“Εχω ιστορική ευθύνη να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια” δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη

Οπως δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου “εδώ και 19 χρόνια ο Ανδρέας ζει, είναι ζωντανός στη μνήμη μας και στην καρδιά μας. Θα έλεγα οτι μας οδηγεί με την πολιτική του σκέψη, μας εμπνέει, μας οδηγεί.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το βιβλίο μου “η οργή του Ανδρέα και η πολιτική του παρακαταθήκη”. Ένας πολύμηνος μόχθος και η ανταπόκριση στην ιστορική ευθύνη που έχω να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια”.

Για την ιστορία πάντως, ούτε στο τρισάγιο που τέλεσαν χθες Κυριακή, τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε συμμετοχή του κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit παραβρεθηκαν μόνο 40 άτομα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
38
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41