Πολιτική

Τσίπρας: Δεν υπογράφουμε λευκά χαρτιά – Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει

Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στην Κομοτηνή.

Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας ανέφερε,. υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες . Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος.

Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίση ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας.

Για προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά. Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί . Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.

Εθνικός στόχος η μείωση της ανεργίας

Νέος μεγάλος εθνικός στόχος είναι η μείωση της ανεργίας, να φέρουμε δουλειές και εργασία και αυτό περνάει μέσα από τη δίκαιη ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως η έρευνα και η εκπαίδευση είναι προτεραιότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η παραγωγική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέας είναι καθοριστικής σημασίας, ανέφερε επισημαίνοντας πως ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας είναι βασικός για τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής ανάπτυξης και τα συνεργατικά σχήματα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Για το κυπριακό ανέφερε πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους στρατούς και εγγυητές υπογραμμίζοντας πως η ελπίδα στην Κύπρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την προσπάθεια. Ο κυπριακός λαός δικαιούται να ζει σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχή και εγγυήσεις. Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Τα σύνορα δεν επανακαθορίζονται και τόνισε πως η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει θέμα ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα μας, βλάπτουν τα τρομολαγνικά σενάρια
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας και περιγράφει τις προτεραιότητες σε εξωτερική πολιτική εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Κωστής Χατζηδάκης
Ο Βελόπουλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Κακλαμάνη για τον Φλώρο: Με αποκάλεσε «απατεώνα, σαχλαμάρα και καράφλα»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητεί άμεση πειθαρχική αντιμετώπιση, κάνοντας λόγο για ύβρεις εντός Ολομέλειας. Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής παραθέτει διαφορετική εκδοχή του διαλόγου τους
Βελόπουλος και Φλώρος 29
Καισαριανή: Παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200
Το υπουργείο Πολιτισμού παρέλαβε, με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο, 262 φωτογραφίες, 16 έγγραφα και 4 παλαιά χαρτονομίσματα που είχαν τεθεί προς πώληση σε δημοπρασία, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης
Φωτογραφία 200 Καισαριανή 6
Μητσοτάκης για δωρεά Χατζηιωάννου στο ΕΣΥ: Ανοίγει ο δρόμος σε νεαρούς γιατρούς να πάνε στα νησιά
Επιδότηση 1.500 ευρώ μηνιαίως σε 80 γιατρούς για επτά χρόνια – Στόχος η στελέχωση ιατρείων σε 47 νησιά, όπου το κόστος ζωής και οι δυσκολίες παραμονής αποτρέπουν νέους επιστήμονες
Κυριάκος Μητσοτάκης