Πολιτική

Τσίπρας για European Super League: Απληστία των ισχυρών και του χρήματος

Την κίνηση 12 ισχυρών και πλουσίων ποδοσφαιρικών ομάδων να δημιουργήσουν κλειστή λίγκα σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας «με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν καθοδηγεί μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σχεδόν κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου» και στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, κάνει λόγο για την «αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος».

«Πρόκειται για την ίδια αρχή που η επικράτησή της με τις πατέντες και τα “παιχνίδια” των εμβολίων προκαλεί χιλιάδες θανάτους», σημειώνει και προσθέτει: «Την ίδια αρχή που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ η ελίτ πολλαπλασιάζει τα κέρδη της. Την ίδια αρχή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη φύση, τη γη, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει. Την ίδια αρχή που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών».

Όπως σχολιάζει, «συνεπώς, το θέμα σήμερα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ο κόσμος που ζούμε». «Ο κόσμος που οφείλουμε να αλλάξουμε. Πολεμώντας την απληστία με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Στην καθημερινότητά μας, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στο ποδόσφαιρο. Παντού!», συμπληρώνει και καταλήγει: «Να μην αφήσουμε τις τύχες μας και τον κόσμο στα χέρια εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τη ζωή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 12
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ δεν είμαι σίγουρα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 17