Πολιτική

Τσίπρας: Μέρα μνήμης και υπερηφάνειας σήμερα για όλους τους Έλληνες

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάνει λόγο για ημέρα μνήμης και περηφάνιας για όλους τους Ελληνες.

«Η μνήμη γίνεται απόφαση να αντιπαλέψουμε και σήμερα, με όλες μας τις δυνάμεις, τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Μέρα μνήμης και υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες σήμερα», αναφέρει ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Facebook. «Θυμόμαστε τον αγώνα της μικρής Ελλάδας κατά του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού. Το αλβανικό έπος. Την Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, όλους όσοι έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα στον αγώνα κατά του πάνοπλου κατακτητή», προσθέτει.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «τίποτε και κανένας δεν ξεχάστηκε», για να υπογραμμίσει: «Και η μνήμη γίνεται απόφαση να αντιπαλέψουμε και σήμερα, με όλες μας τις δυνάμεις, τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, με όποιο πρόσχημα, όνομα, στολή ή κοστούμι και αν εμφανίζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για νέα καταγγελία πρώην συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Στοχοποίηση και απλήρωτη εργασία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα τα μηνύματα που έστειλε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της μήνυσης εναντίον του υπουργού Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 10
Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: Επέδωσα εξώδικο για να οριστούν οι κατάλληλοι ιατροδικαστές για τη σορό του παιδιού μου
«Τοξικολογικές εξετάσεις στα παιδιά μας δεν έγιναν παρόλο που αυτό απαιτούν ρητά όλα τα διεθνή πρωτόκολλα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 48
Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Αποχαιρετούμε με συγκίνηση την κοσμοπολίτισσα της σκέψης με την ελληνική καρδιά
«Μας αφήνει πανάκριβη κληρονομιά, το έργο και τις σκέψεις της», επισημαίνει ο πρωθυπουργός στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια της κορυφαίας ιστορικού
Κυριάκος Μητσοτάκης