Πολιτική

Τσίπρας σε Αβραμόπουλο: Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο – Να αναλάβουν κι άλλοι τις υποχρεώσεις τους

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (01.02.2016) ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Έλληνα επίτροπο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να ζητήσει και τη στήριξη του στρατού και να μετατρέψει δυο στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό σε κέντρα φιλοξενίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον ενημέρωσε και για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή το περασμένο Σάββατο για την επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Υπογράμμισε δε, ότι η έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αφορούσε το Νοέμβριο, αλλά από τότε έχει συντελεστεί πολύ μεγάλη πρόοδος και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον