Πολιτική

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Οφείλετε να σέβεστε τον ελληνικό λαό!

Απάντηση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για τις εξηγήσεις που ζήτησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών από την Ελλάδα για τις πρόσφατες εξαγγελίες του είπε:

«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Κρατάμε στις πλάτες μας την προσφυγική κρίση και πρέπει να υπάρξει ένας σεβασμός απ’όλους».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το πρόγραμμά μας είναι μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας που τηρούμε και πρέπει να την τηρήσουν και οι εταίροι μας. Γι αυτό θα συναντήσω αρχηγούς κρατών για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το γεγονός πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο το ξέρουμε ήδη και οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι και επιτέθηκε σφοδρότατα στη ΝΔ. 

«Δεν είναι παράλογο», είπε, «να ακούμε τα ίδια παράλογα επιχειρήματα από την πλευρά των πιο ακραίων δανειστών. Είναι μια κασέτα που ακούμε σε επανάληψη από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, ειναι ΔΝΤπολίτευση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13