Πολιτική

Τσίπρας: Υπογράφονται αύριο τρία συμβόλαια εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Η ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο Πρωθυπουργός , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένας διεθνής ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αλλά και ένας κόμβος ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ενέργεια είναι η «αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής για την επόμενη μέρα και η προστασία του περιβάλλοντος απαράβατη προϋπόθεση για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ιδιαίτερα για τον τομέα της ενέργειας επισήμανε ότι μπορεί να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική ισχύ της Ελλάδας.

Τρία συμβόλαια για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο χερσαία και ένα θαλάσσιο οικόπεδο θα υπογραφούν αύριο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας αυτήν την εξέλιξη «σημαντική» και τόνισε πως ταυτόχρονα «προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση παλιών, αλλά και νέων θαλάσσιων οικοπέδων, είτε αφορούν την περιοχή του Ιονίου, είτε νοτίως και δυτικώς της Κρήτης και μετά από έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ενεργειακοί κολοσσοί».

 

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενεργοποιείται η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13