Πολιτική

Τσίπρας – Ζάεφ μαζί στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη (28.06.2018) και αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών και στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσκληθεί και ο Ζόραν Ζάεφ.

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό στις Πρέσπες, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθούν ξανά. Στις 12:30 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια.

[read4more]

Ο κ. Ζάεφ αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στις 15.00 ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις 19.30 στο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αύριο, Παρασκευή, στις 09.00 θα συμμετάσχει στο πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί η εφαρμογή του άρθρου 50 για το Brexit, και στις 11.15 στις εργασίες της Συνόδου της Ευρωζώνης με θέμα τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας για το μεταναστευτικό

Ένα μεγάλο θέμα που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες είναι και το μεταναστευτικό. Είχε προηγηθεί η άτυπη Σύνοδος, την περασμένη Κυριακή, όπου όμως οι ηγέτες που συμμετείχαν δεν βρήκαν κοινό τόπο για το θέμα.

Στην άτυπη συνάντηση εργασίας της Κυριακής πήραν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 16 χωρών της Ε.Ε.. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχε επισημάνει πως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι μια συλλογική ευρωπαϊκή πρόκληση και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.

Ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί κατά της αποσπασματικής αντιμετώπισης και μονομερών κινήσεων, γιατί, όπως είπε, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, κι έθεσε με έμφαση το ζήτημα των επανενώσεων οικογενειών προσφύγων.

Είχε προτείνει την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, διότι έχει ξεπεραστεί ήδη από τη ζωή, με δίκαιη κατανομή των βαρών και όχι μόνο στις χώρες πρώτης υποδοχής. Την αναβάθμιση της Frontex σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή. Την ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής και τη στήριξη των χωρών διέλευσης και προέλευση προσφύγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10