Πολιτική

Τσιρώνης: Κάνναβη στο μπαλκόνι μας με ένα παράβολο

Την άποψη ότι μπορεί κάποιος για ιδιόχρηση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, εξέφρασε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο κ.Τσιρώνης είπε: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ, γι’ αυτό ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τέθηκε επίσης υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία για τους χρήστες ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» τη Νίνα Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά την παρουσία της στην τελετή για τη φρεγάτα «Κίμων»
Μέχρι τώρα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, και αναπληρώτρια η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη
Η βουλευτής του ΣΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη