Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση για άμεσα μέτρα – Αυτά που ζητούν είναι για το 2019

"Δουλεύουμε με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση, όσο γίνεται πιο γρήγορα", είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως “καλύτερα στα σενάρια που αναπαράγονται για νέα μετρα να κρατάμε μικρό καλάθι. Το ΔΝΤ εχει κάνει κάποιες εκτιμήσεις και ζητάει μέτρα. Και τίποτα δεν έχει αλλάξει στη δική μας τοποθέτηση που λέει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομοθετήσουμε προληπτικά μέτρα”.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θέλει “αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων” και θα φτάσει μέχρι τέλους. Και σημείωσε ότι “η κυβέρνηση δουλεύει με βασικό στόχο το όσο πιο δυνατό σύντομο κλείσιμο της αξιολόγησης”. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι διαρκείς και εκτίμησε ότι “θα διαμορφωθεί ένας συσχετισμός τέτοιος που θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων”.

“Εμείς θέλουμε το δυνατόν συντομότερο να διαμορφωθούν οι άξονες μιας συμφωνίας. Και τα βήματα που θα απομένουν θα ειναι τυπικού χαρακτήρα” είπε και ξεκαθάρισε ότι παραμένει “προτεραιότητα και κεντρικός στόχος να ενταχθεί στο προγράμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Είναι δεδηλωμένος πρωτεύων στόχος”.

Δείτε όσα είπε στο “Live News”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ