Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές – Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων

«Αν κάποιος θέλει να πει «ναι» στο επίδομα, λέει ξεκάθαρα «ναι», δεν δηλώνει παρών» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσφατη ονομαστική ψηφοφορία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού μας. Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους στόχους των δανειστών» τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά fm.

«Ευελπιστούμε, τον Αύγουστο του 2018, να βγούμε από τα Μνημόνια και τις επιτροπείες. Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ να συμβάλει στη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών …Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει λάβει ακόμη θέση κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει ερωτηματικά με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για ποιον λόγο, ενώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι Θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα που τέθηκε από τη Γερμανία, η ΝΔ ενώ είπε ότι θα υπερψηφίσει, τελικά άλλαξε γραμμή».

Για την ψηφοφορία στη Βουλή για τη 13η σύνταξη ο κ. Τζανακόπουλος, υπογράμμισε ότι «Αν κάποιος θέλει να πει «ναι» στο επίδομα, λέει ξεκάθαρα «ναι», δεν δηλώνει παρών» και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τη ΝΔ. Εμφανίζεται πιο σκληρή και αυστηρή και από τους Θεσμούς. Νομίζω ότι η ΝΔ συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους σκληρούς της Ευρώπης».

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, και με την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει το μέτρο ο κ. Τζανακόπουλος, σημείωσε: «Η ΝΔ αντιλήφθηκε το λάθος της και αποφάσισε τελικά να επανέλθει και να διορθώσει το πρώτο λάθος της, αμβλύνοντας και τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ήταν μια επιλογή η οποία της στοίχισε και είδε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμενε. Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων. Επιθυμεί διακαώς να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ