Πολιτική

Τζανακόπουλος: Παράλογη κάθε απαίτηση για νέα μέτρα

«Παράλογη απαίτηση που δε μπορεί και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση», χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, την αξίωση των δανειστών για λήψη μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αφήνει επίσης αιχμές για «μέρος των δανειστών», ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δε νοιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση. Τους δυσκολεύει στο σχέδιό τους για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη», εκτιμά και προειδοποιεί, πως το «ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τον ελληνικό λαό». Προσθέτει, δε, με νόημα πως το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εκλογές», ενώ τονίζει ότι τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης τεχνοκρατών, «αφορούν και εξυπηρετούν μόνο εκείνους που τα διαδίδουν».

«Εκλογές θέλει μόνο η ΝΔ, η οποία θεωρώντας λανθασμένα ότι θα τις κερδίσει θέλει να προκαλέσει την διακοπή των διαπραγματεύσεων και να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντας το στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Πάντως, οφείλουν στην ΝΔ να καταλάβουν ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και αν δώσουν στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, δεν θα καταφέρουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίζεται αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά το 2018. «Θεωρώ, όμως, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε καταφέρει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας για να φτάσουμε σε μια θετική απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει φυσικά τη λήψη μέτρων μετά το 2018. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, και νομίζω το κατανοούν, ότι αυτή τη στιγμή δεν βοηθά κανέναν η περαιτέρω καθυστέρηση και μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, με δεδομένη και την γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων. Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία που υπέγραψε και το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι δανειστές της» τονίζει.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει επίσης, ότι η εργασιακή απορρύθμιση που επήλθε με τις αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατά την πενταετία 2010-2014 δε μπορεί να συνεχιστεί. «Το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δε μπορεί να συνεχίσει να τελεί σε κατάσταση εξαίρεσης ως προς το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Αυτή εξάλλου είναι και η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σας θυμίζω την κοινή δήλωση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ την άνοιξη του 2015», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και υπογραμμίζει.

«Το θέμα εδώ, όμως, είναι και τι λέει η ΝΔ. Επιμένει στη θέση που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 2
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4