Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: “Προφανώς τα μέτρα θα “πλήξουν” κοινωνικές ομάδες”

Τζανακόπουλος: “Προφανώς τα μέτρα θα “πλήξουν” κοινωνικές ομάδες”

Με τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για να ολοκληρώσουμε τη β’ αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στην εκπομπή Live News του Ε και σημείωσε ότι «μπορούμε να μιλήσουμε για μια συμφωνία που παρά τα προβλήματα έχει μια ισορροπία».

Επισήμανε ότι κανένας δεν ισχυρίζεται ότι τα αρνητικά μέτρα δεν θα έχουν επιπτώσεις σε κοινωνικές ομάδες, όμως τόνισε ότι όταν παρουσιαστεί το σύνολο του πακέτου της συμφωνίας και με τα αντίμετρα, η εικόνα θα αλλάξει.

Τόνισε την εκτίμηση του πως το γεγονός και μόνο ότι θα υπάρξουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης (αντίμετρα) που θα αφορούν στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, των νέων, προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, εξισορροπούν την εικόνα και δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια κεντρική εξαγγελία της, που είναι η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι όλοι, και στο κόμμα και στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνειδητοποιούν ότι γίνεται μια επιλογή που ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την επιτροπεία.

Όσον αφορά τη στάση των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «όλοι συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για μια επιλογή που μας δείχνει την έξοδο από την επιτροπεία. Προφανώς θα υπάρξουν προβληματισμοί αλλά έχω την πεποίθηση ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι απολύτως συμπαγής».

Παράλληλα έβαλε κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι τόσο στην α’ όσο και στη β’ αξιολόγηση έπαιζε τα ρέστα της για να υπονομεύσει την κυβερνητική προσπάθεια. Ο ίδιος τόνισε ότι από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ζητά σχεδόν υστερικά ζητά συνεχώς εκλογές».

Για άλλη μια φορά επιτέθηκε και στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι «όλοι αναλόγως με τη θέση που βρίσκονται θα πρέπει να σέβονται τους διαφορετικούς λόγους και ειδικά για την Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να κάνει περισσότερο μια τεχνική συζήτηση και όχι να γίνεται προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης στην πολιτική σφαίρα».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «με τις πρωτοβουλίες που θα συνεχίζουμε να παίρνουμε και το κλείσιμο της αξιολόγησης θα έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το πολιτικό κλίμα και τελικά θα αποφασίσει ο λαός το 2019 στις εκλογές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε