Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζήμερος: Εγώ δεν είμαι Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπό όρους μετά τις εκλογές δηλώνει ο Θάνος Τζήμερος και εξηγεί γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του να είναι «πολιτική χωρίς πολιτικούς» κάποιοι θυμήθηκαν ότι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάποτε, ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς. Στη συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά αρνήθηκε οποιαδήποτε σύγκριση με τον «καβαλιέρε».

Όπως είπε αφορά άλλα μεγέθη και άλλα ήθη. «Ο Μπερλουσκόνι έβαλε στην πολιτική τις φίλες του».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αρκεί να δεσμευτούν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από την επομένη των εκλογών. «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα εγκαινιάσει έναν νέο πολιτικό πολιτισμό και θα χτίζει στη συναίνεση», δήλωσε ο πρόεδρος του συνασπισμού Δημιουργία ξανά- Δράση- Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Παρά το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του που είναι «πολιτική χωρίς πολιτικούς», ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα επιτάσσουν συμπράξεις. Ο συνασπισμός με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, αφορά έναν πολιτικό, που είναι 13 χρόνια έξω από την πολιτική, γιατί ακριβώς πάει κόντρα στο ρεύμα, δήλωσε.

Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικοί σοβαροί και άξιοι να ηγηθούν της χώρας, αλλά βλέπει να γίνονται και ανακατατάξεις στα δύο ιστορικά μεγάλα κόμματα.
Επέκρινε τη ΝΔ για λαϊκισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία και έλλειψη σοβαρότητας, με ενδεχόμενο μάλιστα να αναλάβει μετά τις εκλογές κυβερνητική ευθύνη.

Στο ερώτημα, πού τοποθετεί τη «Δημιουργία ξανά», αρνήθηκε τους χαρακτηρισμούς «δεξιά» ή «αριστερά» και απάντησε μόνον «μπροστά».

Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, είπε ότι από τη 18η Ιουνίου, θα ασκήσουμε κάθε πίεση για την κατάργηση της φορομπηχτικής πολιτικής «επί δικαίων και αδίκων», διότι δεν μπορείς να φορολογείς το «μη εισόδημα» και χαρακτήρισε την πολιτική αυτή «ανήθικη», αλλά και «αντιαναπτυξιακή».

«Ποιος θα έρθει να επενδύσει εδώ όταν δεν ξέρει πότε, πώς και πόσο θα του στοιχίσει να ξεμπερδέψει με τις αδειοδοτήσεις;» αναρωτήθηκε. «Fast track», είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να υπάρχει για όλες τις επενδύσεις. Είτε πρόκειται για επιχείρηση εκατομμυρίων, είτε για τυροπιττάδικο».

Για το μεταναστευτικό, είπε ότι με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο δημογραφικό του ΄80, πρέπει να σκύψουμε στην επίλυση του ζητήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Να διεκδικήσουμε αναθεώρηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ και να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της.

Σε εθνικό επίπεδο, είπε, πρέπει να ξαναδούμε την πολιτική του ασύλου, ενώ συμφώνησε με τους «φράχτες» για να μην είναι η χώρα «ξέφραγο αμπέλι», με την ευρύτερη χρήση της Frontex, όπως είπε και επέμεινε στη θέση του για λειτουργία των «ειδικών οικονομικών ζωνών», που θα έδιναν μεν εργασία μειωμένης αμοιβής στους μετανάστες, όπως γίνεται και αλλού, αλλά όχι μαύρη εργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζήμερος: “Γιατί έγραψα στη Μέρκελ για την Ελλάδα” – Την προσφώνησε εξοχότατη

 

Δεν θέλουν τον Μάνο – Έφυγαν 6 από την Δημιουργία Ξανά!

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Θ. Τζήμερος

Στις Βρυξέλλες ο Τζήμερος αναζητά νέα συμφωνία με την ΕΕ

Μαζί κατεβαίνουν στις εκλογές Μάνος και Τζήμερος – Παρακάμφθηκε το “αγκάθι” Βαλλιανάτου

Τζήμερος για ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: Απολιθώματα της πελατειακής τους εποχής

Θ.Τζήμερος: “Δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε