Πολιτική

Βαρόμετρο Public Issue: 1% προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και μεγάλη “χαμένη” η ΔΗΜΑΡ

Το πρώτο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ και της Public Issue  μετά τον ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είχε αποκαλύψεις. 

Σύμφωνα με τους πολίτες, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχει κατά πλειοψηφία αρνητικές αντιδράσεις σε ποσοστό 52%, ενώ μόνο ένα ποσοστό 23% αντιδρά θετικά σε αυτή την πολιτική κίνηση. 

Στο βαρόμετρο φαίνεται πως οι πολίτες σε ποσοστό 34% θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση, αυτή μετά από τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% θεωρούν καλύτερη μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο πάντως αυτές πτυχές χάνουν από την απάντηση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ που συγκεντρώνει ποσοστό 39%. 

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 11%, 8% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, 7% η ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, και 3% η ΔΗΜΑΡ που είναι στο όριο για την είσοδό της στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 8%.

Από τις μεταβολές η Νέα Δημοκρατία χάνει μέσα σε ένα μήνα 1%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερό, ενώ άνοδο 1,5% παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1%, η Χρυσή Αυγή μείωση 0,5%, η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5%, το ΚΚΕ άνοδο 1%

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 53% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34%. Από το Σεπτέμβριο του 2012 οπότε η ΝΔ συγκέντρωνε 41% έφθασε στο χαμηλότερο σημείο το Νοέμβριο με 25% και στο ανώτερο τον Ιούνιο του 2013 με 57% για να υποχωρήσει στο 53% τον Ιούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφετηρία το Σεπτέμβριο (41%) έφθασε στο ανώτερο σημείο το Δεκέμβριο με 60%, και στο χαμηλότερο σημείο τον Ιούνιο με 31% για να ανακάμψει στο 34% τον Ιούλιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με ποσοστό 30%, ενώ το 27% απαντούν Κανένας από τους δύο. 

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία βελτίωση μικρή στην ικανοποίηση των πολιτών από τη ζωή τους. Πλέον το 27% δηλώνει ικανοποιημένο ενώ το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν 17%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παραμένουν δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 73% αν και πέρυσι το ποσοστό ήταν 82%. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: 1,5% το προβάδισμα της ΝΔ, κερδισμένος και ο Βενιζέλος

Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά η ΝΔ – Οριακά η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή

Δημοσκόπηση πριν το λουκέτο στην ΕΡΤ: Προβάδισμα δυο μονάδων για τη ΝΔ

Οι διαρροές προς Χρυσή Αυγή τρομάζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27