Πολιτική

Βελόπουλος: Αυτό μου είπε ο Μητσοτάκης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Βουλή.

Με μια μικρή καθυστέρηση, λίγο μετά τις 17.15 το απόγευμα της Παρασκευής, 10.01.2020, ο Κυριάκος Βελόπουλος έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ευδιάθετος, μπροστά στους δημοσιογράφους, θέλησε να κάνει χιούμορ με αιχμές για τον αντικαπνιστικό νόμο, λέγοντας ότι «η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο» και επισημαίνοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα».

Click4more: Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα – Μητσοτάκη! Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Ωστόσο ο πρωθυπουργός τού απάντησε πως «οι καταστηματάρχες δεν κάνουν παράπονα γιατί ξέρουν πως ο νόμος ισχύει για όλους» και οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν για να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν ενημέρωση.

Ο Βελόπουλος για τον… Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λιγότερο από μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους.

Click4more: Βενιζέλος: Τον… έχρισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα». Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο ο Κυριάκος Βελόπουλος πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο τις τελευταίες ώρες έχει αναχθεί σε κύριο θέμα συζήτησης, μετά την αποκάλυψη του newsit.gr πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επανέλθει στο προσκήνιο ως ένα από τα φαβορί, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.

Ο κύκλος των σημερινών συναντήσεων έκλεισε με την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό του επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη αμέσως αφότου ενημερώθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος από τον πρωθυπουργό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος
Le Monde για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: O «ταραχοποιός» της Αριστεράς μιλά για το τραυματικό επεισόδιο του 2015 και ετοιμάζει την επιστροφή του
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη μεταστροφή για την οποία επικρίθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν τελικά υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με τους πιστωτές, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Le Monde»
Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα 28