Πολιτική

Βενιζέλος: Αν δεν σταθεί η κεντροαριστερά, δεν στέκεται η χώρα

Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια και αγωνίζονται να κρατήσουν στην Ελλάδα το μνημόνιο και την τρόικα, τονίσε σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, αποδίδει ευθύνες σε όλη την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης», και σημειώνει πως «φαινόμαστε περίεργοι στα μάτια των δανειστών με αυτόν τον εσωτερικό διχασμό, οποίος φαίνεται ανιστόρητος, επιπόλαιος και αδιέξοδος».

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, και στην ερώτηση εάν φοβάται ότι χωρίς τρόικα θα επιστρέψουν οι παθογένειες του συστήματος απαντάει: «Αυτό πια είναι το σύνδρομο του “θυρωρού της νύκτας”, ότι ερωτεύομαι τον “βασανιστή” μου, τον επιτηρητή μου. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκούν οι γενικοί μηχανισμοί επιτήρησης».

Σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, επισημαίνει πως «οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του χώρου αυτού (σ.σ ΠΑΣΟΚ – Ελιά) και, κυρίως, καταλαβαίνουν ότι αν δεν σταθεί ο χώρος αυτός, δεν στέκεται η χώρα, μπορούν να πιέσουν αποτελεσματικά μέσω της ψήφου τους στις ευρωεκλογές».

«Υπάρχει μια δυσανάλογα αυστηρή μεταχείριση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με άλλους χώρους στην Ελλάδα, και αυτή η μετατροπή του σε “μαύρο” πρόβατο ή σε “αμνόν αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου”, είναι η εύκολη λύση για όσους κρύβονται επικοινωνιακά και πολιτικά», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και σημειώνει πως «οι εκλογές του Μαΐου είναι ενδιάμεσες εκλογές και θεσμικά δευτερεύουσες, δεν είναι βουλευτικές εκλογές».

Τέλος, για τους “58” δηλώνει ότι «δεν συνιστούν κίνηση ή κόμμα, ώστε να μετέχουν οργανωτικά στις εκλογές ως συλλογική οντότητα…, ο καθένας μπορεί να μετέχει ως άτομο».

Διαβάστε

Μετωπική Δούρου – Βενιζέλου για τους έλληνες της Ουκρανίας

Τατσόπουλος: “Η Παναγιά της Τήνου να βοηθήσει την Κεντροαριστερά”

Λάβρος ο Παναγιωτακόπουλος για Βενιζέλο και “58”

Η Ελιά έγινε…ΠΑΣΟΚ plus

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου