Πολιτική

Βενιζέλος: Θα συζητήσω αλλαγές στους κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Ο Ε. Βενιζέλος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και το οικονομικό επιτελείο κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου για το γεγονός ότι έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να αλλάξουν οι κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους ζητήθηκε επίσης από το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, ιδίως για το ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα λόγω ψύχους ή λόγω κοινωνικής ευαισθησίας και συμπλήρωναν ότι το επίδομα θα δοθεί κυρίως στις περιοχές όπου η δαπάνη είναι μεγάλη λόγω κλιματολογικών συνθηκών και όπου υπάρχουν ειδικά κοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στη συζήτηση το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου και υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει και παράλληλη ρύθμιση για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης- πετρελαίου θέρμανσης, να υπάρξει μηχανισμός αγροτικού πετρελαίου.

Επιπλέον, όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων, αποσαφηνίστηκε στη σύσκεψη ότι και η ίδια η νομοθεσία προβλέπει, όπως και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ότι δεν κόβεται το ρεύμα σε κανέναν, ούτε κόπηκε ποτέ το ρεύμα σε κανέναν, λόγω μη καταβολής του τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται ο «ενεργειακός Τειρεσίας» για όσους δεν πληρώνουν το ρεύμα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Αποδεικνύει την προχειρότητα και ασυνέπεια της κυβέρνησης»
Επιπλέον σημειώνει ότι «πριν δυο εβδομάδες ανακοίνωσε μειώσεις χωρίς να εξηγεί τη μέθοδο εφαρμογής – αποδείχτηκε τελικά ότι τα διυλιστήρια θα προσέφεραν εταιρική κοινωνική ευθύνη αδιευκρίνιστης αξίας και χωρίς πραγματικό αποτύπωμα στην αντλία»
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο – Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τη στήριξη της κοινωνίας
Μητσοτάκης 92