Πολιτική

Βίτσας: Ποιοί ένστολοι θα δουν μειώσεις και ποιοί αυξήσεις

«Μισθολογικές μειώσεις για τους νέους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, αντίθετα αυξήσεις θα δουν οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί». Αυτό ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σημειώνοντας ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ένα σεντ μείωση στις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σήμερα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς σε όσους εισαχθούν από εφέτος στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές σε σχέση με τις απολαβές που έχουν σήμερα οι ομοιόβαθμοί τους. Η μείωση αυτή στις αποδοχές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που μετά από τέσσερα χρόνια θα αποφοιτήσουν από τις σχολές τους και θα ορκιστούν προκύπτει από τα νέα ειδικά μισθολόγια.

Αντίθετα, ο κ. Δημήτρης Βίτσας ήταν κατηγορηματικός ότι όχι μόνο όλοι οι ένστολοι ανεξαρτήτου βαθμού που υπηρετούν σήμερα όπως και οι νυν αξιωματικοί των ΕΔ δεν θα δουν μειώσεις στις αποδοχές του αλλά αντίθετα θα δουν αυξήσεις ειδικά οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί.

Τις διευκρινήσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στις σχετικές παρατηρήσεις που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για τις επιπτώσεις που φαίνεται να έχει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς στους ένστολους, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
24
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης