Πολιτική

Βιβλίο Τσίπρα: Θα πάω στην παρουσίαση λέει ο Σωκράτης Φάμελλος

Πως αιτιολόγησε την απόφασή του να είναι παρών αύριο (03/12/25) στο Παλλάς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα είμαι στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλω να δώσω το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας ενωτικός προοδευτικός διάλογος που να έχει αποτέλεσμα. Εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέσα σε όλες τις συζητήσεις που ανοίγουν ένα παράθυρο προοδευτικού διαλόγου στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει διαβάσει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, Ιθάκη και πως σε πολλά σημεία αποκαθιστά την αλήθεια για όλα όσα έγιναν την περίοδο εκείνη. Μιλώντας στο ΕΡΤnews ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Όλοι μας θέλουμε να επιστραφούν τα χρήματα στους αγρότες και να μπουν υπεύθυνοι στην φυλακή. Θεωρώ ότι είναι τίμια τα αιτήματα των αγροτών και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα που ξεφεύγει από τον αγροτικό χώρο και αφορά πλέον όλη την πατρίδα, πρέπει να λυθεί».

«Συναντήθηκα και εχθές με τους αγρότες στα μπλόκα και συσκέψεις και επισκέφθηκα και το μπλόκο στα Μάλγαρα, το οποίο εξελισσόταν εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ήδη στην περιοχή γιατί είχαν συνάντηση με κτηνοτρόφους, κτηνοτρόφους, αγρότες, γεωργούς και μικροκαλλιεργητές στην περιοχή. Οφείλω να σας πω ότι υπάρχει απόγνωση στην ελληνική περιφέρεια», είπε επίσης.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Θα έλεγα ότι ο κος Μητσοτάκης έχει κατορθώσει και έχει δημιουργήσει την τέλεια καταιγίδα στον αγροτικό χώρο, κάτι το οποίο είναι εθνικό πρόβλημα πλέον, γιατί ερημώνουν τα χωριά και δυστυχώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αγρότες ως εχθρούς. Αντί να πει μια συγγνώμη, παρατάσσει τα ΜΑΤ και ασκεί και βία κατά των αγροτών, οι οποίοι κυριολεκτικά ζητούν να υπάρχει επόμενη μέρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση αγροτών – κυβέρνησης: Οι νέες πληρωμές, οι βουλευτές επαρχίας και το τελεσίγραφο για ανοιχτούς δρόμους
«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι περισσότεροι ακόμα κι από πέρυσι. Κατανέμονται, όμως, σε δύο δόσεις και στη δεύτερη δόση θα γίνει το "ταμείο", η εξόφληση»
Μπλόκο αγροτών
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 71