Πολιτική

Βόλτα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Σκουπίδια, κουβέντες για το αύριο και άδειες καρέκλες

- Δεν θυμίζει σε τίποτα συνέδρια από τα παλιά η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
- Λιγοστός κόσμος, πολλά σκουπίδια από χθες και αναλύσεις χωρίς ακροατήριο
- Αυστηρά μέτρα ασφαλείας - Δείτε φωτο μέσα από το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λιγοστός κόσμος, αυξημένα μέτρα ασφαλείας πολλά σκουπίδια και βαρετές ομιλίες σημαδεύουν μέχρι στιγμής την δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ. Θα πει κανείς είναι εργάσιμη μέρα, αύριο θα έχει κόσμο. Πάσο. Απολογισμός της πρώτης μέρας δεν μπορεί να γίνει γιατί όλα τα φώτα έπεσαν στην ομιλία Τσίπρα, όπως είνια λογικό αλλά και στο νεο Γοργοπόταμο για τον οποίο περηφανεύτηκε ο εταίρος Πάνος Καμμένος.

Κι ενώ χθες διαμαρτυρήθηκε η γενιά των 400 ευρώ με λιγοστούς εκπροσώπους είναι η αλήθεια για την κυβερνητική πολιτική, σήμερα, μέσα στον χώρο του συνεδρίου βρίσκεται μία άλλη “γενιά”. Μεγάλων και μικρών.

Μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις μέλη της νεολαίας του κόμματος, χαμογελαστά, σε καλωσορίζουν στη 2η μέρα του συνεδρίου. Φυσικά, σε εκείνο το σημείο οποιοσδήποτε μπαίνει στο κτίριο περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο μέσα από τα…σκάνερ, που εχουν τοποθετηθεί. Για να μην έχουμε…δυσάρεστες εκπλήξεις και διαμαρτυρίες αλλά και για λόγους ασφαλείας, αφού οι καιροί είναι πονηροί…

Αφού ελεγχθούν εξονυχιστικά τα προσωπικά αντικείμενα των άγνωστων προσώπων στον κομματικό πυρήνα, μπαίνεις στις εγκαταστάσεις. Δίπλα στον ελεγχο, υπάρχει μια δεύτερη πόρτα, από όπου μπαίνουν οι “γνωστοί” στα κομματικά στελέχη που περιφρουρούν με αυστηρότητα.

Τα κομματικά στελέχη με αναμμένα τσιγάρα και φραπέδες στο χέρι συζητούν για το “μέλλον”. Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση με θέμα την “Αριστερά στον 21ο αιώνα”, στο χώρο που γίνονται οι ομιλίες εμφανίζεται μία διαφορετική γενιά από αυτή των 400 ευρώ.

Ελάχιστοι άνθρωποι, μεγάλης ηλικίας, αρχίζουν να κάθονται. “Ελάτε να καθίσετε πιο μπροστά για να γεμίσουν οι θέσεις πριν ξεκινήσουμε τη συζήτηση”, τους προτρέπει ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος έχει αναλάβει να συντονίσει τον διάλογο. Όσο πιο μπροστά κι αν έρθουν ομως οι σύνεδροι δεξιά και αριστερά τους οι “σύντροφοι” βλέπουν άδειες καρέκλες.

Οι περισσότεροι από αυτούς κρατούν την Αυγή, η οποία συνοδεύεται με τον απαραίτητο πρωινό καφέ. Κάποιοι απολαμβάνουν το πρωινό τους στο μπαρ πισω απο τις εξέδρες. Ανάμεσα τους ο Πάνος Λάμπρου με το ανάλαφρο και “καθημερινό” στυλ που τον διακρίνει. Φοράει σανδάλια και φόρμα. Κρατάει ένα αναμμένο τσιγάρο και μιλάει με συνέδρους. Τα γέλια και οι “χαιρετούρες” δίνουν και παίρνουν.

Ο πολιτισμός άργησε μια μέρα…

Και όπως πάντα, σε κάθε τέτοια εκδήλωση, από όποιο κόμμα και αν γίνεται, μένουν πίσω τα σκουπίδια. Η απλή κίνηση να πάρεις τα σκουπίδια σου να τα πετάξεις σε έναν κάδο, φαίνεται σε κάποιους “βουνό”. Άδεια κουτακια μπύρας, καφέδες, αδεια ή μισογεμάτα μπουκαλάκια νερού, εφημερίδες, ακόμα και τσόφλια απο ξηρούς καρπούς πεταμένα παντού.

Και οι τουαλέτες; Λες και εχουν μείνει ακαθάριστες για μήνες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ για τις κάλπες: Αγώνας κατά της «χαλαρής ψήφου», συσπείρωση και διεύρυνση
Η στρατηγική της ΝΔ κινείται σε τρεις άξονες: διαρκή παρουσία στην κοινωνία, ανάδειξη των κεντρικών διλημμάτων της κάλπης και πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση στη βάση κυρίως των προγραμμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 8
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8