Πολιτική

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μην πληρώσει 2 εκατ. ευρώ στην εφορία

Λίγες εβδομάδες μετά τη "βόμβα" Κατρούγκαλου ακόμη μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά. Αυτή τη φορά έχει να κάνει με εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να προσπαθεί να γλιτώσει την πληρωμή προστίμου στην εφορία!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Μικροπολιτικού στην εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικό ρόλο, ο οποίος προσπαθεί να μην πληρώσει 1.940.000 ευρώ στην εφορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 1999 ο βουλευτής είχε πάρει 1 εκατ. δολάρια αμοιβή από νομικές υπηρεσίες, ποσό για το οποίο δεν έκοψε απόδειξη. Η… παρατυπία έγινε γνωστή αφού συνεργάτες του διεκδίκησαν μέρος της αμοιβής και οι δυο πλευρές έφτασαν στα δικαστήρια. Το 2009 ο Άρειος Πάγος υποχρέωσε τον βουλευτή να καταβάλει στους συνεργάτες του 750.000 δολάρια.

Μετά από έναν δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, βεβαιώθηκε στον βουλευτή χρέος στην εφορία από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ. Αλλά το ποσό αυτό δεν έχει εισπραχθεί ακόμη.

Για το 1 εκατ. που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Για το μισό ποσό που δεν καλύπτεται από την αναστολή έχει δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι. Καμία από τις εντολές όμως δεν έχει εκτελεστεί.

Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών, αναφέρει το δημοσίευμα των Νέων.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στον βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που δεν δήλωσε το 1999. Βάσει νόμου η απόφαση ήταν τετελεσμένη και συνέχεια θα μπορούσε να δοθεί μόνο στα δικαστήρια.

Μετά τις εκλογές, όμως, ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής. Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν προβλέπεται από το νόμο και ερώτημα προς το ΝΣΚ απευθύνεται μόνο αν η υπηρεσία έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος.

Ο βουλευτής έχει κάνει πλήθος ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου.

Ο αρχικός ισχυρισμός του ήταν πως δεν είχε κόψει απόδειξη μόνο για τις 750.000 δολάρια αλλά πως είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, επωφελούμενος από το νόμο Αλογοσκούφη. Αλλά σύμφωνα με τα παραστατικά που προσκόμισε, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων δεν ήταν ο ίδιος με εκείνον όπου είχε κατατεθεί το 1 εκατ. δολάρια!

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Υποχρέωσή μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας
Το πρόγραμμα του MIT για αυτόνομα θαλάσσια συστήματα παρουσίασαν στον πρωθυπουργό οι εκπαιδευτές και οι συμμετέχοντες – «Δεν βλέπουμε το μέλλον, αλλά το παρόν των σύγχρονων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5