Δευτέρα, 27 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βουλή: Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Βουλή
Intime News (αρχείο)

Από την προσεχή Παρασκευή (26.7.2019) ξεκινάει η Βουλή το νομοθετικό της έργο με το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτο είναι το νομοσχέδιο για “το επιτελικό κράτος”, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη (24.7.2019). Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την κανονική διαδικασία.

Την ερχόμενη Παρασκευή (26.7.2019), αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29 του μηνός στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη (30.7.2019) με την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή (26.7.2019), θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.

Την ερχόμενη Δευτέρα (29.7.2019) θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των Δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις