Πολιτική

Βουλή: Έκτακτες συναντήσεις με ξενοδόχους για τη διαμονή των βουλευτών της επαρχίας

Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνει Βουλή, προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα με την διαμονή των βουλευτών της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα. Οι βουλευτές αυτοί διαμένουν σε ξενοδοχεία και τα οποία τους κάνουν «έξωση» λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Νίκου Βούτση , την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να γίνουν συσκέψεις τόσο με τους γραμματείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων όλων των κομμάτων, αλλά και με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων ώστε να αναζητηθεί μια μόνιμη λύση στο υπαρκτό πρόβλημα της εξεύρεσης καταλύματος.

Όπως είπε «το θέμα της διαμονής των βουλευτών είναι ένα πραγματικό πρόβλημα το οποίο δεν χωρά καθόλου επιφανειακή αντιμετώπιση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στην ενημέρωση που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφέρθηκε στα μεγάλα και σημαντικά τεχνικά έργα που έχουν προγραμματιστεί και εξελίσσονται για όλα τα κτίρια που έχει στην κατοχή της η Βουλή των Ελλήνων όπως του κεντρικού ιστορικού Μεγάρου, των κτιρίων της Φιλελλήνων, της οδού Βουλής, της Ανθίμου Γαζή, του Καπνεργοστασίου κ.λ.π.

Ειδικά για τις εργασίες που εδώ και τέσσερις μέρες έχουν ξεκινήσει για την ενίσχυση, υποστήριξη, στεγάνωσης και ανανέωσης της οροφής της κεντρικής αίθουσας της Ολομέλειας, είπε πως η εργολαβία έγινε μέσω διαγωνισμού και το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 1.038.000.

Η δαπάνη αυτή θα καλυφθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατά το μεγαλύτερο μέρος του, από τον Προϋπολογισμό της Βουλής αλλά και από τα Αποθεματικά της Βουλής, καθώς όπως είπε γι αυτό τον λόγο υπάρχουν τα Αποθεματικά. Αυτό που τονίσθηκε είναι ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες ώστε το κόστος του έργου να μην υπάρχουν υπερβάσεις. Το έργο, έχει προγραμματιστεί να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου . Βέβαια όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών η Ολομέλεια θα κλείσει και πάλι για ένα επί μήνα την περίοδο του Πάσχα, καθώς και επί τρεις μήνες το καλοκαίρι.

“Ανοησίες τα όσα λέγονται για προσλήψεις ημετέρων”

Αναφερθείς σε σχόλια και δημοσιεύσεις περί «προσλήψεων ημετέρων στη Βουλή η κόκκινου στρατού… », τα χαρακτήρισε «ανοησίες» τα όσα γράφονται για «προσλήψεις δικών μας παιδιών και για κόκκινο κράτος».

Ανέφερε ότι αυτά που γίνονται τόσο για την εξωστρέφεια του πολιτιστικού, ιστορικού έργου που παράγεται από το Ίδρυμα της Βουλής, των υπηρεσιών του ή που η Βουλή μετέχει χρειάζεται προσωπικό όπως και για όλα αυτά που έχουν προγραμματιστεί για τα κτήρια της Βουλής χρειάζεται προσωπικό. Συνεπώς πρέπει να γίνονται συμβάσεις εργασίας για αυτέ στις συγκεκριμένες εργασίες.

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφοριών της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα θα διεξαχθούν τουλάχιστον δύο ονομαστικές ψηφοφορίες προκειμένου να δοκιμαστείς στην πράξη το νέο σύστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης πατά γκάζι για εκλογές με φόντο τις εσωκομματικές ισορροπίες – Η «σπαζοκεφαλιά» της επιλογής Γραμματέα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απαντήσει και σε όσους μιλούν για «απουσία αντιπάλου» στην κυβέρνηση, μεταξύ αυτών εμμέσως και στον Αλέξη Τσίπρα και θα κηρύξει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το κόμμα του
Νίκος Ανδρουλάκης
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη