Πολιτική

Βούτσης: Ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας στην Αθήνα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε την ίδρυση "Μουσείου Δημοκρατίας". Το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας.

Έρχεται Μουσείο Δημοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ειδική τελετή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε «την ίδρυση “Μουσείου της Δημοκρατίας”, που θα έχει παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες», τονίζοντας ότι «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

«Δυο ηγέτες, Ομπάμπα και Μακρόν, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας έμφαση στις αναφορές τους, κατά την επισκέψή τους στην Αθήνα, για τη σημαντική συμβολή που είχε σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «λίκνο της Δημοκρατίας».

Ερευνητικό έργο

«Με αφορμή την υπονόμευση και τον ανταγωνισμό που δέχεται αυτό το πολίτευμα, από οικονομικά, θρησκευτικά ή πολιτικά συστήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, έχει μεγάλη σημασία η ίδρυση τέτοιου μουσείου, στο οποίο θα μαζευτούν στοιχεία, αντικείμενα, πηγές, θα γίνει ερευνητικό έργο και θα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Στην προσφορά της Ελλάδας, που αναγνωρίζεται παγκόσμια για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο Δημήτρης Κρεσμαστινός, Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Με ομιλίες από εκπροσώπους όλων των κομμάτων και με ενός λεπτού σιγή, τιμήθηκε και η μέρα μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης – Η 4η φρεγάτα Belharra θα αναβαθμίσει θεαματικά το Πολεμικό Ναυτικό
Στην έναρξη της διαδικασίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης και στην αγορά της τέταρτης φρεγάτας Belharra αναφέρεται...
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος