Πολιτική

Βρούτσης: Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις για 465.112 συνταξιούχους

Αυξήσεις στις επικουρικές τους συντάξεις θα λάβουν 465.112 συνταξιούχοι όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποκαθηλώνουν το νόμο 4387/2016 και οδηγούν σε θεμελιακές αλλαγές. Ήδη, όπως είπε, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας εργάζονται πυρετωδώς, «για να φέρουμε, όσον το δυνατόν συντομότερα, το νέο ασφαλιστικό, που θα το χτίσουμε πάνω στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, γεγονός που οδηγεί πάνω από 1 στις 3 σε θετική επίδραση, «δηλαδή 465.112 επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν 52,5 ευρώ το μήνα μεσοσταθμικά ή περίπου 630 ευρώ ετησίως, μία αύξηση περίπου της τάξης του 30%».

Σε ερώτηση σχετικά με τους δικαιούχους των αυξήσεων στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι οι αυξήσεις θα αφορούν τους συνταξιούχους οι οποίοι υπέστησαν περικοπή με βάση το μαθηματικό τύπο του νόμου Κατρούγκαλου, που προέβλεπε ότι το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.

«Οι αυξήσεις θα δοθούν την ημέρα που θα φέρουμε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νόμο και θα ψηφιστεί, ενώ θα αποδοθούν και οι αναδρομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους συνταξιούχους» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι, από τις 4 Οκτωβρίου 2019, που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ, οι οφειλόμενες υποχρεώσεις του κράτους θα καταβληθούν στο ακέραιο μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221