Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Βροχή» δηλώσεων για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη – Η απάντηση Ηλιόπουλου στην Πελώνη

«Βροχή» δηλώσεων για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη – Η απάντηση Ηλιόπουλου στην Πελώνη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Σταματήστε να κακοποιείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος την Ακρόπολη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία ακόμα και στον Πολιτισμό».

Ακολούθησαν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Α. Πελώνη, για την επίσκεψη Τσίπρα, ότι «επέβλεψε τη στατικότητα των fake news για τον Ιερό Βράχο».

Η κ. Πελώνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους ο κ. Τσίπρας βρήκε το δρόμο προς την Ακρόπολη, παρόλο που ως Πρωθυπουργός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο, ενώ μας προκαλεί εντύπωση που δεν ανέφερε τίποτα για την εκεί συνάντησή του με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη».

Η απάντηση Ηλιόπουλου

Τη δήλωση της κυρίας Πελώνη, δεν άργησε να ακολουθήσει εκείνη του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Η κα Πελώνη αντί να αναρωτιέται γιατί δεν ασχολήθηκε ο κος Τσίπρας με τη παρουσία της Μενδώνη στην Ακρόπολη, ας εξηγήσει γιατί ο Πρωθυπουργός ντρέπεται να εμφανίσει δίπλα του την υπουργό πολιτισμού ακόμη και τη Παγκόσμια μέρα Πολιτισμού, προτιμώντας να πάει σε ένα μουσείο δίχως την επικοινωνιακά καταστροφική παρουσία της δίπλα του» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και συνέχισε: «Κατά τα άλλα καλό θα ήταν η κα εκπρόσωπος αντί να μιλά για fake news να απαντήσει στις εκκλήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, τόσο για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης όσο και για τα αρχαία της Βενιζέλου. Εκκλήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, όπως του κου Μαζάουερ και άλλων, που καλούν τον κο Μητσοτάκη να σταματήσει να πληγώνει τη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».​

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις