Πολιτική

Χαρίτσης: «Καταρρέει το αφήγημα της φιλο-επενδυτικής και φιλο-αναπτυξιακής ΝΔ»

«Καταρρέει το αφήγημα της φιλο-επενδυτικής και φιλο-αναπτυξιακής ΝΔ», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές της αποτυχίες, η κυβέρνηση αποκαλύπτει την αμηχανία και το αδιέξοδό της στον τομέα των επενδύσεων». Σημείωσε ότι «το ‪2012‬ η Siemens δεσμεύθηκε σε διατήρηση και επέκταση του εργοστασίου της Πίτσος ως μέρος εξωδικαστικού συμβιβασμού με το ελληνικό Δημόσιο», «διαδικασία που ουδέποτε παρακολούθησε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ». Όπως τόνισε, «το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, πετύχαμε να δοθεί ανάσα ζωής στην επιχείρηση και συζητήσαμε ένα πλάνο παραμονής και επέκτασης των δραστηριοτήτων τού εργοστασίου», όμως τώρα, «δυστυχώς και παρά τις δεσμεύσεις της, από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε απόλυτη αδράνεια, με αποτέλεσμα το ιστορικό εργοστάσιο να μετακομίζει μετά από 155 χρόνια στην Τουρκία».

Click4more: Ηλιόπουλος: «Η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται από τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας»

«Έκλεισε και το κεντρικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, από το οποίο εξαρτώνται περισσότεροι από 8.000 τευτλοπαραγωγοί, ενώ όλοι μιλάνε για την ανάγκη στήριξης της βιομηχανίας και του αγροτικού τομέα. Άλλη μία επιχείρηση που κρατήσαμε ανοιχτή επί ΣΥΡΙΖΑ με αδιάκοπη προσπάθεια, κλείνει σήμερα, επί μίας κυβέρνησης που δεν κάνει καμία προσπάθεια να στηρίξει τη βιομηχανία», πρόσθεσε.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει να μην προστατεύσει ούτε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση». Ως προς αυτό, μίλησε για τα «ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και για «τον νέο πτωχευτικό κώδικα». Αυτός, συνέχισε, «οδηγεί σε πτώχευση επιχειρήσεις και για πρώτη φορά νοικοκυριά και καταργεί την προστασία της α’ κατοικίας».

Ο κ. Χαρίστης σχολίασε πως «το σύνολο των παραγωγικών φορέων εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για έναν νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών, που όχι μόνο δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία αλλά αφαιρεί κάθε ευκαιρία».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Διαμορφώνουμε μία πειστική, προοδευτική πρόταση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, αυτό ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 1
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1