Πολιτική

Χατζηδάκης: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ΔΕΗ

Ανευθυνότητα καταλόγισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε σχέση με τη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την σώσει», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Προσέθεσε επίσης ότι «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο το δημιούργησε μία ανεύθυνη κυβέρνηση, η οποία αντί να προστατέψει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, την τίναξε στον αέρα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο, όταν απαξίωσε μία μεγάλη δημόσια επιχείρηση με αυτό τον τρόπο και της έχει προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία συζητάμε».

“Θα δώσουμε έμφαση στους πλουσιότερους κακοπληρωτές”

Σε ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επεσήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στο κυνήγι των πλουσιότερων κακοπληρωτών και «θα δώσουμε την προσοχή που πρέπει στους φτωχότερους ανθρώπους, μέσα σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για τη ΔΕΗ, διότι αυτή την ώρα της χρωστάνε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια».

Είναι υποχρέωση, πρόσθεσε, της καινούργιας διοίκησης της ΔΕΗ – η οποία θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα – να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, να ξεχωρίσει τα μεγάλα “ψάρια” από τους ανθρώπους, που πραγματικά πένονται, που πραγματικά δεν έχουν κάποια προοπτική στη ζωή τους. Όπως έχει πει και η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και μήνες, υπάρχουν άνθρωποι με πισίνες, με βίλες, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το κοινωνικό πρόβλημα και χρωστάνε στη ΔΕΗ. Λοιπόν, σε αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σε αυτούς θα στοχεύσουμε».

Σε σχέση τέλος με τα τιμολόγια, επανέλαβε ότι η αναπροσαρμογή θα εξισορροπηθεί με δύο μειώσεις: τη μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τη μείωση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων που θα γίνει τώρα, καθώς ο λογαριασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πλεονασματικός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες