Πολιτική

Χατζηδάκης – Ταμείο Ανάπτυξης: Μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην επανεκκίνηση της οικονομίας

“Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας από την πανδημία του κορονοϊού” τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο πρώτο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος μετά την πανδημία ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως “οι περιβαλλοντικές και κλιματικές πολιτικές έχουν καθοριστική συμβολή στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε, ότι “η συνολική πρόταση – πακέτο για την ανάκαμψη, το επονομαζόμενο Recovery Plan – το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- έχει την προοπτική να μετατρέψει την τρέχουσα κρίση σε ευκαιρία που θα εξασφαλίζει ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, που θα δημιουργεί πράσινη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, διατηρώντας τον στόχο της επίτευξης μίας κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης έως το 2050”.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρόταση – πακέτο περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου Next Generation EU, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Στη χώρα μας αναλογούν 32 δισ. ευρώ (22,5 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και 9,5 δισ. ευρώ δανείων) για την προσεχή τετραετία. Το σχέδιο ανάκαμψης έχει στο επίκεντρό του την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και βασικοί του άξονες είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, οι πράσινες μεταφορές, οι ΑΠΕ και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Ο υπουργός, τόνισε στην ομιλία του, ότι “η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, όπως, άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας”.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, “σε αυτό το πλαίσιο, βασικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί η πλήρης απολιγνιτοποίηση της χώρας ουσιαστικά μέχρι το 2023 (πολύ νωρίτερα από τον ευρωπαϊκό στόχο), με δεδομένη τη διασφάλιση πως θα είναι μία δίκαιη μετάβαση για τις περιοχές που επηρεάζονται”».

Τέλος, ο ΥΠΕΝ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης του νομικού πλαισίου για την ηλεκτροκίνηση. Ανέφερε επίσης ότι το σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία και η στρατηγική για τη βιοποικιλότητα δύναται να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας και να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση μιας περισσότερο ανθεκτικής, βιώσιμης και μελλοντικά ασφαλούς Ευρώπης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Μόνο με την Υγεία δεν ασχολείται», «Η βία δε θα κανονικοποιηθεί»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Υγείας απάντησε επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε στοιχεία για τη στελέχωση και τις δαπάνες του νοσοκομείου
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας – Η θητεία είναι αγγαρεία και αυτό το «παραμύθι» θα αλλάξει
«Χρειαζόμαστε τον στρατό των πολιτών, αυτή είναι η ελληνική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας 5
Μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα Κασσελάκη: «Προεδροκεντρικό σχήμα» και «συνέδριο-παρωδία» καταγγέλλουν εκατοντάδες μέλη
Κείμενο αποχώρησης που διακινείται προς υπογραφή στο διαδίκτυο καταγγέλλει «υπονόμευση» συλλογικών διαδικασιών και «προεδροκεντρικό σχήμα», στρέφοντας τα πυρά του στον πρόεδρο
Στέφανος Κασσελάκης 10